· 

Eco Technics voorziet Beneens van groene stroom

 

Sinds afgelopen zomer heet bouw- en interieurbedrijf Beneens meer dan 1.100 zonnepanelen op het dak van hun bedrijfsgebouw in Olen. Die zijn samen goed voor 375.360 Wattpiek, of ongeveer het elektriciteitsverbruik van 100 gezinnen.

 

De installatie is gekoppeld aan het bestaand batterijsysteem van Beneens met een capaciteit vaan 100 Kilowatt. Zo is het mogelijk om niet verbruikte stroom op te slaan. Op die manier kan het bedrijf stroomtekorten opvangen, wanneer ze zonnepanelen op donkere dagen minder produceren. En zo kunnen ook 's nachts verlichting, servers, ventilatie en dergelijke meer met groene stroom worden gevoed. Bovendien maken de batterijen het mogelijk om stroompieken van de zonnepanelen wat af te vlakken.

 

(artikel in Made in Kempen)